In 2016 verplaatsen we ons samen zinvol en met stijl

 

Word coöperant of word peter of meter van nieuwe coöperanten en ontvang een mooi geschenk.

 

Beste fietsliefhebbers en coöperanten,

Beste vrienden van Velofabrik.

 

2015 was het eerste jaar dat Velofabrik in bedrijf was. Er werden niet minder dan 70 schitterende fietsen geassembleerd en dit, dankzij jullie steun en vertrouwen. We konden steeds rekenen op jullie ervaring en op jullie geduld om ons concept te verbeteren. De duizenden kilometers die jullie met een ‘Velofabrik’ hebben afgelegd, waren voor ons een waar laboratorium. We hebben nu het volste vertrouwen in de kwaliteiten van onze fietsen, waarvan zelfs het kleinste detail werd getest.

 

70 fietsen, in hartje Brussel geassembleerd. Dank jullie wel!

 

Een fietsenfabriek opstarten in hartje Brussel is een hele prestatie. Zo’n uitdaging kan enkel lukken omdat we hiervoor vanuit een andere visie vertrekken. We zien ons bedrijf niet als een fabriek die fietsen aan de man brengt als waren het conservenblikjes. Integendeel. Onze organisatie drijft op passie. Passie voor het plezier en de vrijheid die de fiets ons schenkt. Passie voor onze stad, waar de mobiliteit stevige moet veranderen. Passie voor onze maatschappij, waar werknemers nuttige jobs moeten hebben, met een correcte vergoeding.

 

Velofabrik geeft een twist aan de industriële ontwikkeling vanuit een lokale visie op de economie en op het fenomeen fiets

 

We ontwikkelen deze onderneming zoals we rijden: met onze eigen kracht en, hoe langer hoe meer, met die van jullie allen die zich mee in dit avontuur storten. Weet je wat het verschil maakt? Een gedetailleerde kennis van de Brusselse realiteit en van de Brusselse fietsenmarkt. Verkoop zonder tussenpersonen, rechtstreeks vanuit het atelier. Een brede waaier aan opties en kleuren aan zeer concurrentiële prijzen. Elke fietser wordt bediend en behandeld als een vriend; zo’n ontmoeting geeft dan ook wederzijds plezier.

Waarom zou je nog een fiets uit Duitsland of uit Azië kopen? Laten we ze gewoon hier zelf maken!

 

Brussel heeft talent. Laten we onze mouwen opstropen!

 

En dan nu het goede eindejaarsnieuws: we hebben onze eerste medewerker kunnen aanwerven en hij heet Kim Muller. Kim is een aangename jongeman, die zijn werk bovendien geconcentreerd, doeltreffend en gepassioneerd verricht. Al na enkele weken toonde hij zich de ideale werkkracht voor Velofabrik. Hij wordt bovendien vanaf nu bijgestaan door twee stagiairs-mekaniekers in opleiding.

 

In 2015 heeft Velofabrik een eerste arbeidsplaats gecreëerd. Joepie!

 

Dankzij hun vakkennis, dankzij jullie steun en dankzij jullie aankoop van fietsen en accessoires, schaken wij voor 2016 in een hogere versnelling. Velofabrik maakt zich op om meer dan 200 fietsen te produceren. En dat is slechts een begin. In de loop van dat jaar zal een tweede medewerker de Velofabrik-ploeg versterken. De levertermijnen zullen inkorten. Je zal bijna altijd onmiddellijk met een basismodel-Velofabrik in jouw maat kunnen vertrekken. Wie kiest voor specifieke opties of voor een favoriete kleur, moet voortaan slechts twee tot zes weken geduld oefenen, afhankelijk van de voorraad.

 

In 2016 schakelt Velofabrik in een hogere versnelling: 200 fietsen, 2 arbeidskrachten in dienst en een betere & snellere productie

 

Er zijn wel duizend dingen te vertellen over het parcours dat we hebben afgelegd en over de projecten die op stapel staan. We hopen hierover met jullie te praten op de eerste Algemene Coöperantenvergadering van het nieuwe jaar.

Om het avontuur verder te zetten, om van Velofabrik hét bedrijf te maken van de Brusselaars die een passie hebben voor lokale en sociale economie - of ze nu fietser zijn of niet - hebben we jouw investering in dit project nodig. Word coöperant indien je het nog niet zou zijn. Indien je al aandelen hebt, kan je jezelf er misschien nog wat meer schenken? Of, beter nog, laten we onze kring van sympathisanten wat verruimen en ook andere vrienden overtuigen om te investeren in de toekomst van de fiets en van hun stad. Want waarom zouden we ook ons aantal coöperanten niet verdubbelen, van 110 naar 220!


Goed nieuws. Velofabrik is een micro-onderneming die geniet van de federale fiscale steunmaatregelen ten voordele van Startende Ondernemingen. Voor elke investering (gerealiseerd vanaf 1 juli 2015) is er een belastingvermindering in de personenbelasting tot 45% van het geïnvesteerde bedrag (Zie Tax shelter voor startende ondernemingen).

 

Wie investeert in Velofabrik geniet van een belastingvermindering van 45%

 

Ben je nog geen coöperant? Word het dan snel en ontvang een leuk Velofabrik-geschenk.

Indien je reeds coöperant bent, dan danken we je hier hartelijk voor. Overtuig een vriend om ons te vervoegen; ook dan krijg je dat fijne cadeau.

Ben je al coöperant en wil je je aandelen in de vennootschap vermeerderen? Ook dan verdien je een geschenk!

 

Bij inschrijving voor 3 aandelen ontvang je een Velofabrik T-shirt (100% bio-katoen, made by Stanley & Stella (label Fair Wear) – vrouwen- of mannenmodel (beschikbaar in maten S tot XL)

Bij inschrijving voor 5 aandelen ontvang je naar keuze een Velofabrik-sweatshirt (100% bio-katoen, made by Stanley & Stella (label Fair Wear) – vrouwen- of mannenmodel (beschikbaar in maten S tot XL)

OF een Velofabrik-hesje “black chic” beschikbaar in de maten M, L en XL.

Kom bij de Velofabrik-gemeenschap of word peter of meter van een nieuwe investeerder en je sympathieke bijdrage levert je een origineel en elegant cadeau op!

Of nog: schenk aandelen aan je kinderen of kleinkinderen. Dat heeft letterlijk en figuurlijk meer inhoud dan een spaarrekening!

Hoe ga je te werk?  

Surf naar de webpagina “Coöperant worden”, vul het formulier in schrijf het bedrag over dat overeenkomt met het aantal aandelen dat je wil verwerven. Binnen de maand ontvang je het certificaat van je aandelen én jouw geschenk.

Als je peter of meter wil worden, vul dan het formulier hieronder in. Wij sturen dan een e-mailbericht naar jouw kennis om, in jouw naam, te vragen dat hij of zij aandeelhouder wordt.
En als hij of zij dan ook effectief investeert, ontvang jij binnen de maand je geschenk.De Velofabrik-ploeg

 

 

Ik ben: *
Ik ben coöperant
Naam en Voornaam: *
Naam en Voornaam:
De nieuwe coöperant is
Naam en Voornaam:
Naam en Voornaam:
Ik ontvang een mail met meer uitleg, die ik eenvoudig kan doorsturen naar de vriend(in) in kwestie om zijn of haar inschrijving te regelen.
Indien mijn vriend(in) zijn of haar inschrijving als aandeelhouder bevestigd
Ik ben: *
Let op, de beschikbare maten zijn : T-shirt (S/M/L/XL) - Velofabrik-hesje (M/L/XL) - Sweat-shirt (M/L/XL)