Atelier gesloten

Na twee succesvolle en verrijkende jaren, is het tijd dat Velofabrik haar productie rationaliseert en een tandje hoger schakelt op weg naar rendabiliteit. Concreet betekent dit dat we onze aankoop-, productie- en distributieprocessen zullen herzien. We blijven hierbij uiteraard trouw aan onze waarden en sterke punten - personalisatie, duurzaamheid, lokale productie - en zullen er steeds naar streven om de Brusselse fietsers nog beter van dienst te zijn.

Wat zal er veranderen? De coöperatieve stopt tot oktober 2017 tijdelijk met de productie en verkoop van fietsen. De onderhouden zijn ook niet meer mogelijk.

Wij bedanken jullie voor het begrip.

Apero van october - Donderdag 27 - vanaf 17uur tot 19.30 uur.

Je kan deze donderdag, naast de lokale biertjes en onze prachtige fietsen, ook nog een mooi product ontdekken afkomstig uit de stad waar 80% van de verplaatsingen per fiets gebeurt...Undercover Copenhagen...Show some style http://undercovercopenhagen.dk/

 Kom en ontdek de mooie producten van Undercover Copenhaguen

Kom en ontdek de mooie producten van Undercover Copenhaguen

 Bij ons atelier ontdek en probeer onze fietsen

Bij ons atelier ontdek en probeer onze fietsen

 Geniet van een locale bier (Zinnebier/En Stoemelings/Bio Légère (Dupont)

Geniet van een locale bier (Zinnebier/En Stoemelings/Bio Légère (Dupont)

Fietswandeling Velofabrik op zoek naar de bronnen van de Zenne

Op zondag 19 juni 2016 organiseert Velofabrik dit fietsavontuur richting Naast, het pittoreske plekje in de buurt van Ecaussines en Soignies (Zinnik). Daar komen we terecht in de groene omgeving van de jonge, onbezoedelde bron van de Zenne

 De Zenne ligt aan de oorsprong van Brussel; voor Brusselaars een perfecte aanleiding om regelmatig de bron van deze rivier op te zoeken. En wanneer deze reis met de fiets wordt ondernomen, is het in alle opzichten een vorm van herbronning

De Zenne ligt aan de oorsprong van Brussel; voor Brusselaars een perfecte aanleiding om regelmatig de bron van deze rivier op te zoeken. En wanneer deze reis met de fiets wordt ondernomen, is het in alle opzichten een vorm van herbronning

 

Op weg daarheen - en ook weer terug richting hoofdstad -, fietsen we haast voortdurend in het industriële verleden van ons land. Rond de Zennebron zijn er heel wat steengroeven. Uit die van Soignies komen de kinderkopjes (die elke fietser regelmatig trotseert) maar ook de blauwe arduin. Die groeven liggen er momenteel verlaten bij. In Quenast – waar porfier wordt gedolven – is er wel nog bedrijvigheid.Er waren in deze regio natuurlijk ook andere industrietakken. Molens en hoogovens waren overigens de reden dat het kanaal Brussel-Charleroi werd aangelegd.  Dit kanaal zal een hele poos onze reisgezel zijn. Onderweg stoppen we regelmatig. Tijdens deze rustpauzes krijgen we deskundige uitleg van een gids.

En natuurlijk stappen we, overigens steeds in het “historische industriële”-thema van de dag, enkele keren af aan een afspanning.

 De molens van Rebecq

De molens van Rebecq

Praktische info over deze fietswandeling

Verzamelen: vanaf 9u30 in/aan BarBeton, Dansaertstraat 114 te 1000 Brussel
Vertrek: om 10u00 stipt
Af te leggen afstand: 98 km
Vermoedelijke duurtijd: 6,5 uur (Aankomst tussen 16u00 en 17u00). We proberen te rijden aan een gemiddelde snelheid van zowat 20km/uur

Inschrijvingsprijs: € 6/persoon – hierin is een warm drankje (koffie, thee of choco) met koffiekoek inbegrepen. De inschrijvingsprijs is bij het vertrek contant te betalen.

Picknick en drank: elke deelnemer voorziet zelf een lunchpakket en voldoende drank (geen resto)

Kledij: aanpassen aan de weersomstandigheden.
Staat van je fiets: zorg ervoor dat je fiets deze tocht probleemloos aankan. Dus: opgepompte banden, gesmeerde ketting, feilloos werkende remmen. 

Pech onderweg: Organisator Velofabrik neemt herstelmateriaal mee om kleine euvels (een lekke band, …) te verhelpen.

Apero-Ontdekking-Verkoop

Elke vierde donderdag van de maand opent Velofabrik haar atelierdeuren tussen 17u en 19u30. Je kan er, na het werk en in een ontspannen sfeer, onze fietsen komen ontdekken en zelfs uittesten. Voel je al een tijdje een aangename drang om je een fiets aan te schaffen die zowel voor in de stad als voor op reis perfect bij je past? Aarzel dan niet langer: kom op zo’n donderdagnamiddag gerust af. Je wordt er verwelkomd en geholpen door een ploeg van fietsliefhebbers met ervaring. En ondertussen kan je aan de Velofabrik-bar genieten van een Brussels streekbier of van een heerlijk lokaal gefabriceerd watertje, verrijkt met vruchten- en groentenextracten. Gewoon doen; je bent welkom!
 
De volgende data zijn: 26 mei ’16 en 23 juni ‘16
 
Het Velofabrik-atelier bevindt zich in de Gierstraat 4 te 1000 Brussel

WIN EEN VELOFABRIK FIETS DANKZIJ DE ERFGOEDDAG!

 WIN EEN VELOFABRIK MET ERFGOEDDAG http://www.erfgoeddag.be/win

WIN EEN VELOFABRIK MET ERFGOEDDAG http://www.erfgoeddag.be/win

Erfgoeddag legt jullie dit jaar in de watten, en dit niet alleen op 24 april zelf. Dit jaar is Velofabrik een van de partners van Erfgoeddag. Hierdoor maken jullie kans om een mooie Velofabrik te winnen... of andere leuke prijzen. Ben jij een dagelijkse fietser én heb je een hart voor lokaal vakmanschap en kwaliteit? Mail dan naarinfo@erfgoeddag.be en overtuig ons waarom jij de ideale fietsende Velofabrik-ambassadrice of –ambassadeur bent. De winnaar wordt na Erfgoeddag bekendgemaakt. 

Kijk op http://www.erfgoeddag.be/win

Bestel jouw Velofabrik 2016 en primeur op 10 of 12 maart 2016

  Velofabrik assembleert prachtige en duurzame fietsen in hartje Brussel. Er zijn talrijke opties mogelijk en er is keuze uit niet minder dan 14 kleuren. Vanaf 680€.

Velofabrik assembleert prachtige en duurzame fietsen in hartje Brussel. Er zijn talrijke opties mogelijk en er is keuze uit niet minder dan 14 kleuren. Vanaf 680€.

Ontdek de nieuwe Velofabrik-fietsen, editie 2016, tijdens een feestelijk  ontmoetingsmoment in het atelier:

op donderdag 10/03 18u30 tot 21u00
of
op zaterdag 12/03 14u00 tot 18u00
Waar ? Gierstraat 4 te 1000 Brussels

Wat we voor jou in petto hebben:

  • een gedetailleerde voorstelling van de fietsen en een infopunt over de coöperatie (donderdag om 19u00 en zaterdag om 14u30).
  • een geleid bezoek doorheen het atelier: lokale productie!
  • de mogelijkheid om ter plekke  jouw gepersonaliseerde fiets te bestellen (met een geschenk en een korting op bepaalde accessoires bij elke vastgelegde bestelling).

Om de dorstigen te laven, schenken we thee, koffie en de overheerlijke bieren van Brouwerij Stoemelings. En voor de hongerigen voorzien we broodjes en gebak.

Laten jullie inschrijven via het formulier

Heb je vragen? Bel dan naar Nathalie op 0476 297 037

Woom: een kinderfiets voor elke leeftijd

Velofabrik maakt ze nog niet zelf, maar we verkopen wel zeer goede kinderfietsen, van het merk Woom Bikes.
En we delen ook dezelfde filosofie. Doe je kind een plezier en vergeet die supermarktfietsjes met zijwieltjes! 
Eens ze 2-3 jaar zijn, ruilen kinderen graag de kinderwagen voor een eigen loopfietsje, en als ze 4 of 5 zijn, rijden ze apetrots rond op een échte fiets. Net als mama en papa! 
De fietsen van Woom Bikes zijn perfect afgestemd op het dagelijks gebruik van een nieuwe generatie fietsertjes: veilig, betrouwbaar én herstelbaar.
Het merk heeft ook het uniek meegroei-systeem, 'Up cycling'. Als je kind zijn Woom Bike is ontgroeid, krijg je 40% van de aankoopprijs terug als je binnen de 24 maanden een groter model aankoopt. 


 

Velofabrik krijgt het Fairfin label !

Velofabrik krijgt het Fairfin label !

Fairfin is een netwerk dat duurzame financiering promoot en burgers aanmoedigt om zelf te investeren in verantwoordelijke ondernemingen.

Want als zelf banken zich misdragen, aan wie kan je je spaargeld dan nog wel toevertrouwen? Wie niet wil dat zijn of haar euro's gebruikt worden voor de financiering van wapenhandel, de uitbuiting hele bevolkingsgroepen en uitputting van natuurlijke hulpbronnen, of voor allerhande vormen van speculatie, vindt bij Financité concrete oplossingen om op een gezonde en duurzame manier te investeren.

Door zelf te investeren kan je als spaarder economische initiatieven steunen die je echt interesseren, zonder tussenpersonen, commissielonen, gespeculeer en inmenging van grote financiële belangengroepen.

Fairfin heeft van in het begin de ontwikkeling van Velofabrik gesteund, met name d.m.v. een publieke oproep aan potentiële aandeelhouders in 2015.Na onderzoek van onze werking, ons businessplan en ons budget kenden de experts van Fairfin op 15 december het label "produit financier direct, non bancaire et solidaire" toe aan de aandelen van Velofabrik.

Meer dan ooit wil Velofabrik de fietsfabrik zijn van en voor de Brusselaars. De investeringen van fietsers en sympathisant zijn niet alleen noodzakelijk voor ons succes, maar motiveren ons ook om elke dag beter te doen. 

Neem dus deel aan het Velofabrik-verhaal door één of meerdere aandelen te kopen! Want hoe meer mensen op de trappers, hoe sneller onze stad erop vooruit gaat!